Tuesday, August 26

Gaspacho the perfect raw soup for Summer time

It has been a while since I wrote the last post, but today I am writing about my favorite Summer time soup: Gaspacho. This soup is all about long, warm, lazy Summer days. It is refreshing and has several health benefits derived from onions, garlic, oreganos and not to forget the olive oil. For this I only luckily used organic vegetable that my father produces. Delicious!

For 2 servings I used:
5 small tomatoes
a green or red pepper
a onion
3 garlic cloves
fresh oregano
a glass of water
2 tablespoons of olive oil
salt to taste

Blend all the raw ingredients in a food processor. Adjust salt to your taste and sprinkle with fresh chopped green pepper and the fresh oregano. It is delicious.

What is your favorite soup for Summer?


Já passou algum tempo desde que escrevi o último post, mas hoje apeteceu-me escrever sobre a minha sopa de Verão preferida: Gaspacho. Gaspacho é sobre os dias longos, quentes e de férias. É refrescante e tem vários benefícios para a saúde derivados da cebola, do alho, dos orégãos e sem esquecer do azeite. Desta vez, tive a sorte de usar apenas vegetais biológicos que o meu pai produz. Delicioso!  

Para 2 pessoas usei:
5 tomates médios/pequenos
1 pimento verde ou vermelho
1 cebola
3 dentes de alho
orégãos
1 copo de água
2 collheres de sopa de azeite
Sal q.b.

Misturar todos os os ingredientes crus com a varinha mágica. Ajustar o sal e salpicar com pedacinhos de pimento verde e oregãos. É deliciosa.

Qual é a tua sopa favorita no tempo de Verão?

(photos: Maria Miranda)

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